درمان بیرون زدگی مثانه و رحم از واژن

خدمات ما

درمان بیرون زدگی شدید مثانه و رحم از واژن

بیرون زدگی رحم زمانی ایجاد می شود که عضلات کف لگن کشش پیدا کرده و به مرور دچار ضعف شوند و دیگر نمی توانند از رحم حمایت کنند. با این اتفاق رحم از واژن دیده میشود و به اصطلاح بیرون زده میشود. این بیماری برای افرادی اتفاق میوفتد که در دوران یائسگی باشند و یا چند زایمان داشته اند.

بیرون زدگی رحم چیست؟

بیرون زدگی خفیف رحم معمولا معمولا آنچنان مشخص نیست اما در بیرون زدگی متوسط و شدید علائم مختلفی دارد از جمله :

چگونه افتادگی رحم تشخیص داده می‌شود؟

پزشک با ارزیابی و بررسی علائم و انجام معاینه‌ی لگن می‌تواند افتادگی در رحم را تشخیص دهد. همچنین با استفاده از دستگاهی به نام اسپکولوم می‌توانند داخل واژن را مشاهده کرده و کانال واژن و رحم را بررسی کنند. این معاینه‌ها به‌صورت ایستاده یا دراز کشیده می‌تواند انجام شود. همچنین سونوگرافی یا MRI به تشخیص میزان شدت افتادگی کمک می‌کند. در بعضی مواقع که افتادگی پیشرفته کرده و به درجه ۴ رسیده باشد، رحم از واژن بیرون‌زده و قابل‌رؤیت است.

بالا رفتن سن، کاهش سطح استروژن و بلند کردن اجسام سنگین از مهم‌ترین علل افتادگی رحم است.

درمان بیرون زدگی مثانه و رحم از واژن
درمان بیرون زدگی مثانه و رحم از واژن

افتادگی رحم و بارداری

افتادگی رحم در حین بارداری بسیار نادر بوده و در هر ۱۰ هزار تا ۱۵ هزار بارداری در دنیا ممکن است، اتفاق بیفتد. اما در صورت رخ دادن، می‌توان بسیار خطرناک باشد. برای افرادی که حین بارداری خود دچار این بیماری می‌شوند، زایمان طبیعی امکان‌پذیر خواهد بود، اما سزارین گزینه‌ی بهتر و ایمن‌تری است.

آیا افتادگی واژن قابل بازگشت است؟

متاسفانه باید بگوییم که امکان بازگشت مجدد افتادگی واژن وجود دارد، اما بیشتر فرایند‌های درمانی نیز در این زمینه مفید واقع می‌ شوند. اگر افتادگی شدید واژن داشته باشید، پزشک از گزینه‌های درمانی بیشتری استفاده خواهد کرد. گزینه‌های درمانی ممکن است سبب درمان قطعی افتادگی واژن شوند. در واقع این بیماری یکی از رایج‌ ترین مشکلات در بین بانوان در سراسر جهان است. به طور کلی در سراسر جهان یک سوم زنان ممکن است چنین بیماری را تجربه کنند.

پیشگیری از افتادگی رحم

به طور کلی درمان این بیماری به مرحله و شدت آن بستگی دارد. برخی رفتارها و اقدامات خطر ابتلا را می‌تواند کاهش داده یا از پیشرفت آن جلوگیری کند. شاید نتوان از همه‌ی موارد افتادگی جلوگیری کرد، اما روش‌هایی وجود دارد که با آن‌ها می‌توانید خطر ابتلا را کاهش دهید. این موارد شامل:

  • پیشگیری و درمان یبوست
  • اجتناب از بلند کردن وسایل سنگین و استفاده از تکنیک‌های صحیح برای این کار
  • تمرینات عضلات لگنی که به‌صورت منظم و صحیح انجام شود.
  • نکشیدن سیگار، با ترک سیگار میزان سرفه و به دنبال آن فشار به عضلات لگن را کاهش می‌دهید.
  • مدیریت و درمان سرفه‌های مزمن
  • حفظ وزن سالم از طریق رژیم غذایی و ورزش برای افتادگی رحم
  • جایگزین استروژن در دوران یائسگی