جراحی پروستات جراحی است که برای برداشتن غدهی پروستات انجام میشود. پروستات غدهای است که زیر مثانه و در مقابل مقعد قرار دارد. پروستات به دلیل تولید مایع منی نقش مهمی در سیستم تولید مثل مردان ایفا میکند. جراحی پروستات غدهای است که زیر مثانه و در مقابل مقعد قرار دارد. پروستات به دلیل تولید مایع منی نقش مهمی در سیستم تولید مثل مردان ایفا میکند. این عمل جراحی برای انواع متفاوتی از بیماریهای پروستات انجام میشود که رایجترین آنها درمان سرطان پروستات ات جراحی است که برای برداشتن غدهی پروستات انجام میشود. این عمل جراحی برای انواع متفاوتی از بیماریهای پروستات انجام میشود که رایجترین آنها درمان سرطان پروستات است.
جراحی برای برداشتن کامل یا قسمتی از پروستات پروستاتکتومی نیز نام دارد. یکی از دلایل عمدهی انجام جراحی پروستات سرطان و یا بزرگی پروستات است. در ادامه دلایل دیگر انجام جراحی پروستات را با هم مرور میکنیم:
جراحی پروستات ممکن است به دلایل متفاوتی انجام شود. دلیل انجام عمل پروستات به وضعیت بیماری بستگی دارد. در ادامه انواع جراحی پروستات را با هم مرور میکنیم.
جراحی پروستات برای برداشتن پروستات و بافت های اطراف آن انجام میشود. جراحی باز به دو دسته تقسیم میشود که در ادامه آنها را مطالعه میکنید:
*رتروپوبیک: این جراحی با ایجاد برش در قسمت پایین شکم انجام میشود. اگر شما مشکوک به داشتن سرطان باشید پزشک از ندولهای لنفاوی نمونه برداری میکند.
*روش پرینهای: در این روش پزشک با ایجاد برشی بین مقعد و کیسهی بیضه غده پروستات را بدون آسیب زدن به غدد لنفاوی خارج میکند.
*روش لاپاراسکوپیک: جراحی پروستات به روش لاپاراسکوپیک بسیار کم تهاجمی است. عمل لاپاراسکوپیک به دو روش عمده انجام میشود.
*جراحی پروستات با استفاده از لیزر: در این روش پزشک بدون ایجاد برش و با استفاده از لیزر به درمان بیماری میپردازد. این عمل برای درمان بزرگی خوش خیم پروستات انجام میشود و بافت پروستاتی که مانع جریان طبیعی ادرار است توسط لیزر برداشته میشود.
*جراحی از طریق مجرای ادراری: این عمل جراحی به منظور باز کردن مجرای ادراری در پروستات و گردن مثانه با ایجاد برش انجام میشود.
با توجه به نوع عملی که انجام دادهاید، ممکن است تا چند روز بعد از انجام عمل جراحی احساس درد کنید و یا موارد زیر را تجربه کنید:
*بعد از انجام عمل جراحی پروستات بهتر است فعالیتهای جنسی خود را کمتر کنید.
طول درمان شما به عوامل مختلفی از جمله مدت جراحی، سلامت عمومی و نحوه مراقبتهای بعد از عمل جراحی بستگی دارد.
قبل از انجام عمل جراحی پروستات موارد زیر را رعایت کنید:
بعد از عمل جراحی موارد زیر را رعایت کنید:
مانند هر عمل جراحی دیگری جراحی پروستات نیز ممکن است عوارضی به دنبال داشته باشد. در ادامه این عوارض را با هم مرور میکنیم:
علائم وجود عفونت شامل تب، لزر، تورم و خشکی محل جراحی میشود. اگر مثانه شما مسدود شد حتما با پزشک مربوطه تماس بگیرید.
عوارض دیگر جراحی پروستات شامل موارد زیر میشوند:
*مشکلات ادراری: این مشکلات شامل ادرار همراه با سوزش، تکرر ادرار و بیاختیاری ادرار است. این مشکلات تا چند ماه بعد از انجام عمل جراحی ادامه دارند.
*ناتوانی جنسی: به دلیل اینکه پزشک غدهی پروستات شما را برمیدارد ممکن است تغییراتی را در ارگاسم تجربه کنید و دچار ناباروری شوید.
مشکلات نعوظ: عدم توانایی در نعوظ هشت تا دوازده هفته بعد از انجام عمل جراحی بسیار طبیعی است. با این وجود، اگر در طول عمل جراحی عصب آسیب دیده باشند، این احتمال وجود دارد که زمان بیشتری طول بکشد.